סרטן הערמונית

סרטן ערמונית הוא סוג הסרטן השכיח ביותר בקרב גברים. מדי שנה מאובחנים כ-2000 חולים חדשים עם סרטן הערמונית בישראל.
לכל מטופל מאפיינים קליניים משלו ולכל גידול מאפיינים פתולוגיים הייחודיים לו. לכן, הטיפול בסרטן הערמונית אינו “פתרון אחד מתאים לכולם” – ייתכן שגישה שמתאימה לאדם אחד, לא תתאים לאדם אחר. איסוף מידע, רב ככל שניתן אודות הגידול הייחודי לכל אדם ואודות שלל אפשרויות הטיפול הקיימות יסייע בקבלת ההחלטה האינדיבידואלית המתאימה ביותר.

בדיקות לקביעת הצורך בבדיקת ביופסיה

כאשר נצפית עלייה ברמת ה PSA בדם עולה החשד לקיומו של גידול שפיר או ממאיר בבלוטת הערמונית. יחד עם זאת, לא כל עלייה ב PSA מעידה על קיומו של סרטן ערמונית. ישנן בדיקות כדוגמת בדיקת 4Kscore ובדיקת PHI  שנועדו להעריך את הסיכוי לקיומו של גידול ממאיר בערמונית ועל כן יכולות לסייע בקבלת ההחלטה האם לבצע בדיקת ביופסיה לצורך אבחון ודאי של סרטן ערמונית.

בדיקות לקביעת סוג הטיפול המתאים בחולים שאובחנו בסרטן ערמונית בדרגת סיכון נמוכה-בינונית

גידולי סרטן הערמונית אינם זהים – חלקם אגרסיביים ומצריכים טיפול מקומי מידי באמצעות קרינה או ניתוח לכריתה רדיקלית של הערמונית. עם זאת, חלק נכבד מהגידולים הם בדרגת סיכון נמוכה יותר המאפשרים טיפול באמצעות מעקב פעיל בלבד שיכול לדחות או למנוע לחלוטין טיפולים מקומיים מיידיים כגון קרינה או ניתוח.

בדיקת (GPS) Genomic Prostate Score היא בדיקה גנומית הבודקת את רמת הביטוי של גנים מסוימים ברקמת הגידול המעידים על מידת האגרסיביות שלו.

הערכת מידת האגרסיביות של הגידול באמצעות בדיקה גנומית, בשילוב עם נתונים קליניים ופתולוגיים אחרים מסייעת בקבלת ההחלטה הטיפולית המתאימה ביותר למטופלים עם סרטן ערמונית בדרגת סיכון נמוכה- בינונית.

בדיקות לקביעת סוג הטיפול המתאים בחולים שאובחנו בסרטן ערמונית בשלב מתקדם וגרורתי

כאשר הגידול, שהחל בערמונית מתפשט לאיברים אחרים בגוף, הוא מכונה סרטן ערמונית גרורתי.
הטיפולים המקובלים היום בסרטן ערמונית גרורתי כוללים הקרנות, כימותרפיה וטיפול ביולוגי.
קיימות היום בדיקות גנומיות אשר יכולות לסייע בהכוונת טיפול ביולוגי עבור המחלה הגרורתית.
בדיקות Oncotype MAP ובדיקת Tempus xT בדיקות גנומית מקיפות מבוססות טכנולוגיית NGS בהן מתבצעת אנליזה של מאות גנים ברמת הדנ"א והרנ"א לצורך מציאת שינויים (מוטציות) ברי טיפול ממוקד. בבדיקת Tempus xT מתבצעת גם השוואה לרקמה בריאה. במקרים בהם אין רקמת גידול זמינה או עדכנית לביצוע בדיקות אלה, קיימת אפשרות לבצע בדיקה NGS מביופסיה נוזלית כדוגמת בדיקת Guardant360, המאפשרת לאתר שינויים בדנ"א של הגידול מדגימת דם פשוטה.

רפואה מותאמת אישית בסרטן הערמונית - אונקוטסט

בדיקת Genomic Prostate Score (GPS), הבדיקה הגנומית היחידה שפותחה ותוקפה עבור גברים שאובחנו עם סרטן ערמונית בדרגת סיכון נמוכה ונמוכה בינונית.
המידע המתקבל מהבדיקה מאפשר הבנה ברורה יותר לגבי רמת הסיכון של סרטן הערמונית שלך ולכן יכול לסייע לך ולרופא שלך לקבל החלטות מדויקות יותר על אפשרויות הטיפול העומדות לרשותך בביטחון רב יותר.

דברו איתנו

אתם לא לבד! נציגי השירות שלנו עומדים לרשותכם בשעות פעילות המענה בימים א'-ה' בין השעות 08:00-17:00, אנא מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם.

דברו איתנו

אתם לא לבד! נציגי השירות שלנו עומדים לרשותכם בשעות פעילות המענה בימים א'-ה' בין השעות 08:00-17:00, אנא מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם.

דילוג לתוכן