קרצינומה ברחם

סרטן הרחם הוא הסרטן השכיח ביותר של מערכת הרבייה הנשית  

כ-90% מכלל גידולי הרחם, המכונה אנדומטריום, מקורו ברירית הרחם ונקרא אדנוקרצינומה (adenocarcinoma).

כ-2-5% מהגידולים הממאירים של הרחם מקורם ברקמת החיבור של רירית הרחם או בשריר הרחם. גידול זה מכונה סרקומה (sarcoma) של הרחם. 

תסמינים של סרטן רירית הרחם

דימום נרתיקי חריג הוא התסמין השכיח ביותר בסרטן רירית הרחם. לרב מדובר על דימום שמופיע לאחר גיל המעבר, דימום וסתי חזק מאוד או דימום שאינו סדיר.

הפרשות לא שגרתיות, מדממות או מימיות וכאבים באגן הם תסמינים נדירים יותר של סרטן ברירית הרחם.

גורמי סיכון לסרטן רירית הרחם

  • גיל – גידול ברירית הרחם מופיע לרב בנשים מבוגרות, לאחר גיל המעבר.
  • משקל – נשים עם עודף משקל נמצאות בסיכון גבוה יותר להתפתחות סרטן רירית הרחם. זאת בשל הפרשה של ההורמון אסטרוגן מתאי השומן, בעיקר לאחר גיל המעבר.
  • הורמונים – חשיפה ממושכת להורמון אסטרוגן בעקבות היעדר וסת; קבלת וסת בגיל צעיר; הפסקת הוסת בגיל מאוחר או היעדר ילודה מגבירה את הסיכון לסרטן רירית הרחם.  כמו כן, נטילת תרופות הורמונליות לתקופה ממושכת כדוגמת טמוקסיפן, כטיפול הורמונלי בסרטן השד  , מעלה במעט את הסיכון לסרטן רירית הרחם. 
  • גנטיקה – רב המקרים של סרטן רירית הרחם אינם תורשתיים, אך בחלק קטן מהמקרים, במיוחד כאשר ישנה היסטוריה משפחתית של גידולים סרטניים באותה המשפחה עולה החשד לקיומה של תסמונת גנטית תורשתית בבסיס המחל.

התסמונת הגנטית הנפוצה ביותר בסרטן הרחם היא תסמונת לינץ', הנקראת גם תסמונת .HNPCC (Hereditary Non polyposis Colorectal Cancer)  נשא לתסמונת זו נמצא בסיכון מוגבר לחלות גם בסרטן המעי הגס  מעי דק, סרטן הלבלב, דרכי מרה, גידולים במערכת השתן, סרטן השחלות וסרטן המוח.

טיפול בסרטן רירית הרחם

בשלב מוקדם של סרטן רירית הרחם הטיפול כולל ניתוח כריתה של הרחם ושל איברים סמוכים כמו החצוצרות.

בשלבים מתקדמים הטיפול המקובל הוא כימותרפיה. בשנים האחרונות התפחתו גישות טיפול נוספות ובעיקר טיפולים ביולוגיים לסרטן.

  • טיפול ביולוגי ממוקד: תרופות ביולוגיות נקשרות לקולטנים שונים ברקמת הגידול ומונעים מתאי הגידול לשגשג. מנגנון נוסף של טיפולים ביולוגיים ממוקדים פועל נגד שינויים גנומיים הקשורים לחלוקת התאים וכך טיפולים אלה מצליחים באופן ממוקד להביא להרג תאי הגידול מבלי לפגוע ברקמה הבריאה.
  • טיפול חיסוני, אימונותרפיה: תרופות אלו גורמות למערכת החיסון לפעול כנגד הגידול. לאחרונה התקבלו עדויות לכך שגידולים של רירית הרחם עשויים להגיב לטיפולים אימונותרפיים.
  • טיפול מותאם אישית: כאשר הגידול אינו מגיב לטיפולים הכימותרפיים המקובלים שימוש בבדיקות מתקדמות כדוגמת בדיקות Guardant360 , בדיקת Tempus xT  ובדיקת Oncotyp Map יכול לעיתים לאתר מטרות טיפוליות אחרות. המאפיינים הגנומיים של תאי הגידול מאפשרים לבחור את הטיפול המתאים ביותר, בין אם הוא טיפול כימי, ביולוגי, חיסוני או אף הורמונאלי שלא נצפה מראש כיעיל.
Oncotest - רפואה מותאמת אישית למתמודדים עם סרטן קרצינומה ברחם

חברת אונקוטסט מציעה את הבדיקות המתקדמות למיפוי גנומי לסרטן לצורך התאמת טיפול חדשני באופן אישי למטופל. הבדיקות מיועדות לחולי סרטן עם גידולים מוצקים או ממאירויות המטולוגיות בשלבי מחלה מתקדם. 

המידע המתקבל מהבדיקות מאפשר לזהות את השינויים שהתרחשו בתאי הגידול ולכן יכול לסייע לקבלת החלטה טיפולית מושכלת ומדויקת.

באתר תמצאו גם מידע אודות בדיקות להתאמת טיפולים לסרטן, בדיקות גנומיות לסרטן, טיפול חדשני בסרטן, טיפול הורמונלי בסרטן ועוד.

דברו איתנו

אתם לא לבד! נציגי השירות שלנו עומדים לרשותכם בשעות פעילות המענה בימים א'-ה' בין השעות 08:00-17:00, אנא מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם.

דברו איתנו

אתם לא לבד! נציגי השירות שלנו עומדים לרשותכם בשעות פעילות המענה בימים א'-ה' בין השעות 08:00-17:00, אנא מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם.

דילוג לתוכן