GBM – Glioblastoma

GBM הוא קיצור של Glioblastoma או בעברית גליובלסטומה, הנקרא גם אסטרוציטומה בדרגה IV, אשר מהווה את הסוג השכיח ביותר מבין גידולי המוח. הגידול פולש לרקמת המוח הסמוכה באגרסיביות ובמהירות, עם זאת בדרך כלל אינו מתפשט לאיברים רחוקים.
מידי שנה מאובחנים בישראל כ-200 חולים חדשים עם GBM .
מקור הגידול בתאי גליה המספקים את התשתית המתאימה לצמיחה ולהתפתחות תאי העצב. במרבית מהמקרים, הסיבות להתפתחות הגידול אינן ידועות עם זאת יתכן שקיים קשר בין קרינה מייננת, חשיפה לעופרת וצריכת אלכוהול. התפתחות המחלה גורמת להופעת תסמינים שונים כולל: בחילות, כאב ראש, סחרחורות, פרכוסים והפרעות ראייה. מאחר ומדובר בגידול אגרסיבי המתפתח לעיתים באתרים שקיים קושי לגשת אליהם באופן כירורגי, הסרת הגידול נחשבת לאתגר ולכן במספר רב של מקרים נלקחת ביופסיה (דגימה קטנה מרקמת הגידול) כדי לאבחן את תת סוג הגידול ובאמצעות זאת לקבוע את סוג הטיפול המתאים.

הטיפול ב-GBM

הטיפול ב-GBM מצריך התמודדות עם מספר אתגרים בין היתר בשל הקושי להסירו בניתוח. כמו כן, המחסום בין הדם למוח (Blood Brain Barrier) גורם לכך שחלק מהתרופות אינן יכולות להגיע לאזור הגידול ובשל עמידות של תאי הגידול לטיפולים המקובלים.
מטרתו המרכזית של הטיפול הניתוחי היא להסיר ככל האפשר את הגידול מבלי לפגוע ברקמת המוח התקינה שמסביב הדרושה לתפקוד נורמלי. ניתוח מאפשר להפחית את שיעור רקמת הגידול במוח, להסיר את תאים במרכז הגידול שעשויים להיות עמידים לקרינה ו/או כימותרפיה ולהפחית לחץ תוך גולגולתי. ניתוח, על ידי מתן שחרור של הגידול, נושא את היכולת להאריך את חייהם של חלק מהמטופלים ולשפר את איכות החיים שנותרו.
לאחר הניתוח, לרוב ניתן טיפול כימי עם temozolomideוטיפול קרינתי. מטרת הטיפול היא להרוג באופן ספציפי את תאי הגידול שנשארו וחדרו לרקמת המוח התקינה שמסביב.

טיפול חדשני ב-GBM

גישה טיפולית חדשה באופן יחסי הינה טיפול בשדות חשמליים והיא משמשת כטיפול משמר אחרי הסרת הגידול בניתוח והטיפול הקרינתי על מנת להרוג את תאי הגידול שנשארו וחדרו לרקמת המוח התקינה שמסביב.
הטיפול מבוסס על טכנולוגיה של שינוע של אותות חשמליים בעצימות נמוכה בתדרים משתנים אל התאים הסרטניים.
בשנים האחרונות חל מהפך חדשני באופן הטיפול בסרטן, מבחינת בדיקות גנומיות שיודעות לסרוק ולדווח על שינויים מולקולריים שהתרחשו בגידול ופיתוח תרופות מכוונות מטרה כנגד אותם שינויים. היות ו-GBM הינו גידול אלים מאד ונחשב קשה לטיפול, קיים ערך גבוה לבצע מיפוי גנומי מקיף לסרטן כדוגמת בדיקת גנומית Tempus xT. באמצעות המיפוי הגנומי של הסרטן, ניתן לאתר שינויים גנומיים שגורמים לגידול לגדול, להתאים בצורה מדויקת טיפול ביולוגי לסרטן, ולנבא מה תהיה התגובה לטיפולים הביולוגיים.
אונקוטסט משווקת את בדיקת Tempus xT המספקת מענה מקיף לחולי GBM באמצעות פענוח של הפרופיל הגנומי המקיף של הגידול המשלב מידע מדנ"א ורנ"א.

בדיקה גנומית Tempus xT - אונקוטסט

שוחחו עם הרופא המטפל שלכם אודות בדיקה לפרופיל מולקולרי רחב לצורך קבלת החלטה מושכלת על אפשרויות טיפול העומדות לרשותך.
חברת אונקוטסט מציעה את הבדיקות הגנומיות המקיפות והמתקדמות לסרטן, ביניהן את בדיקת ה-Tempus xT. בדיקה גנומית פורצת דרך על רקמת הגידול בהשוואה לדגימה מרקמה תקינה המיועדת לחולי סרטן בשלב מחלה מתקדם. המידע המתקבל מהבדיקה מאפשר לזהות את מירב השינויים שהתרחשו בתאי הגידול לכן יכול לסייע להגדלת אפשרויות הטיפוליות הקיימות.

דברו איתנו

אתם לא לבד! נציגי השירות שלנו עומדים לרשותכם בשעות פעילות המענה בימים א'-ה' בין השעות 08:00-17:00, אנא מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם.

דברו איתנו

אתם לא לבד! נציגי השירות שלנו עומדים לרשותכם בשעות פעילות המענה בימים א'-ה' בין השעות 08:00-17:00, אנא מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם.

דילוג לתוכן