סרטן השד – דחיית הליכים כירורגיים בעידן מגפת הקורונה

שימוש במדד ההישנות (RS) של בדיקת אונקוטייפ שד ככלי להכוונת טיפול טרום ניתוחי (נאו-אדג'ובנטי) לצורך דחיית הליכים כירורגים בעידן מגיפת הקורונה (ACS).

סרטן השד, דחיית הליכים כירורגיים בעידן מגפת הקורונה - Oncotest

כך עולה מהנחיות חדשות שפורסמו בעקבות מגיפת ה- COVID-19, על ידי המכללה האמריקאית לכירורגיה (ACS – American College of Surgeons)

 

 המכללה האמריקאית לכירורגיה ה- ACS, פרסמה שורת הנחיות בנושא אופן קבלת החלטות כירורגיות לצורך צמצום הליכים כירורגיים אלקטיביים ושמירה על משאבים רפואיים הכרחיים ובטיחות המטופלים במהלך מגפת ה- COVID-19. בין הנחיותיה, ה- ACS ממליצה למנתחים לשקול טיפולים חלופיים לחולים המתאימים קלינית כדי לאפשר דחיית ניתוחים.

סרטן השד טיפול

ה- ACS מציינת כי נשים רבות המאובחנות עם סרטן שד המבטא ביתר קולטנים להורמונים (ER+) אינן מקבלות תועלת משמעותית מכימותרפיה. בקבוצת נשים אלו נכללות נשים המאובחנות עם סרטן שד בשלב 1 ו 2, במיוחד אלה עם גידולים בדרגת התמיינות נמוכה-בינונית Grade I, II)), סרטן שד מסוג לובולרי, ומטופלות עם תוצאת מדד הישנות נמוך בבדיקת אונקוטייפ שד RS 0-25 (כ 80% מקבוצת מטופלות אלה) או חתימות של "Luminal A". אצל נשים אלה, ראיות ברמה גבוהה תומכות ביעילות ובטיחות של טיפול אנדוקריני טרום ניתוחי של 6 עד 12 חודשים, מה שיכול לאפשר את דחיית ההליך הכירורגי.

מאונקוטייפ נמסר בהקשר זה:

בדיקת אונקוטייפ שד (Oncotype DX® Breast Recurrence Score, בדיקה גנומית הבודקת את רמת הביטוי של גנים 21 גנים ברקמת הגידול ומספקת תוצאת מדד הישנות (Recurrence Score RS) ,ערך מספרי בין 0 ל-100. מדד ההישנות מנבא את רמת הסיכון העתידי לחזרת המחלה לצד מידת התועלת בתוספת טיפול כימותרפי כטיפול משלים לסרטן השד את הבדיקה ניתן לבצע גם על כמות קטנה של רקמת גידול הנלקחת במהלך ביופסיה טרום ניתוחית בשד.

כ- 14% מהבדיקות המסחריות מתבצעות על דגימות ביופסיה טרום ניתוח ושיעור הצלחתן הוא מעל ל- 98% (Exact Sciences, data on file; Anderson et al. SABCS 2009).  

מחקרים רבים הראו כי בדיקת אונקוטייפ שד מנבאת את התגובה לטיפול במתווה טרום ניתוחי (נאו-אדג'ובנטי) ומספקת מידע שימושי להנחיית החלטות לגבי טיפול סיסטמי. 

  • בדיקת אונקוטייפ שד המבוצעת על ביופסיה טרום ניתוחית עשויה לעזור בהחלטה לטיפול ניאו-אדג'ובנטי הורמנלי בסרטן השד או טיפול כימי.

  • בדומה לממצאים העולים ממחקרים במתווה טיפול משלים (אדג'ובנטי), קיימת קורלציה גבוהה בין תוצאות מדד ההישנות (RS) לבין התועלת מטיפול הורמונלי או כימותרפי במתווה טרום ניתוחי.

  • מדד הישנות נמוך (RS נמוך) כרוך בתגובה קלינית משמעותית יותר לטיפול הורמונלי נאו-אדג'ובנטי.

  • מדד הישנות גבוה (RS גבוה) כרוך בתגובה קלינית ופתולוגית משמעותית יותר באמצעות טיפול כימותרפי נאו-אדג'ובנטי.

דברו איתנו

אתם לא לבד! נציגי השירות שלנו עומדים לרשותכם בשעות פעילות המענה בימים א'-ה' בין השעות 08:00-17:00, אנא מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם.

דברו איתנו

אתם לא לבד! נציגי השירות שלנו עומדים לרשותכם בשעות פעילות המענה בימים א'-ה' בין השעות 08:00-17:00, אנא מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם.

דילוג לתוכן