חשוב שנדע,
לפני שלא נדע...

גלרי - בדיקת סקר חדשנית לגילוי מוקדם של 50 סוגי סרטן מדגימת דם

מהפכה בגילוי מוקדם של סרטן:

גילוי של 50 סוגי סרטן
באמצעות דגימת דם

אונקוטסט גאה להציג את גלרי (®Galleri) – בדיקת סקר חדשנית לגילוי מוקדם של 50 סוגי סרטן מדגימת דם. גלרי היא בדיקה ראשונה מסוגה בעולם, המסוגלת לזהות אותות (סיגנלים) המשותפים ל-50 סוגים של סרטן כולל גידולים אגרסיביים המתפתחים במהירות, גם בשלבי מחלה מוקדמים, טרם הופעת תסמינים.1

בדיקת גלרי מאפשרת לזהות במועד הבדיקה, קיומו של סיגנל לסרטן פעיל בגוף מ-50 סוגים.. אם מאותר סיגנל לסרטן, בדיקת גלרי יכולה לחזות את מקורו, כלומר באיזה איבר או סוג הרקמה ממנו התחיל הסרטן עם התאמה של 93.4% 1,4,20תוצאת גלרי מסוג "אותר סיגנל לסרטן", תתקבל אצל כ 1% מהנבדקים ומחייבת המשך ברור אבחנתי על מנת לאשר קיומו של סרטן. תהליך הברור האבחנתי ילווה על ידי מנהל רפואי מטעמה של אונקוטסט-רניום ובמימון הבדיקות האבחנתיות על ידה ובהתאם לתנאים המפורטים להלן.

למי מיועדת בדיקת גלרי?

בדיקת גלרי הינה בדיקת סקר לגילוי סוגים רבים של סרטן כולל גידולים קטלניים, עוד בטרם הופעת תסמינים.

הבדיקה מיועדת לאנשים בעלי סיכון מוגבר להתפתחות סרטן, כגון אנשים בגילאי 50 ומעלה; אנשים בעלי היסטוריה משפחתית של סרטן; נשאים למוטציה גנטית; מחלימים מסרטן בעבר.

בדיקת גלרי אינה מומלצת לנשים הרות, לאנשים בני 21 שנים ומטה או לאנשים המקבלים טיפול פעיל נגד סרטן.

איך עובדת הבדיקה?

איך עובדת הבדיקה?

לצורך ביצוע בדיקת גלרי נדרשת דגימת דם ללא צורך בהכנות מקדימות, גם לא צום. 

דגימת הדם נשלחת לביצוע בדיקת גלרי במעבדה ייחודית בארה”ב והתוצאות מתקבלות תוך כשלושה שבועות מיום הגעת דגימת הדם למעבדה.

גלרי – בדיקה שעשויה לשנות את חיי המטופלים

כתבו עלינו

דברו איתנו

השאירו פרטים בטופס ונציג יחזור אליכם עם פרטים נוספים

או
חייגו למוקד הטלפוני

בימים א'-ה', בין השעות 8:00-17:00

שאלות נפוצות

בדיקת גלרי היא בדיקת סקר חדשנית לגילוי מוקדם של 50 סוגי סרטן באמצעות דגימת דם אחת. הבדיקה סורקת אחר סיגנלים (אותות) המשותפים ל-50 סוגים של סרטן, כולל גידולים אגרסיביים המתפתחים במהירות, שלרב ללא תסמינים בשלבים מוקדמים, כדוגמת סרטן השחלות וסרטן הלבלב. בדיקת גלרי סורקת אחר סיגנל הקשור למחלת סרטן פעילה במועד ביצוע הבדיקה. כלומר, הבדיקה מספקת אינדיקציה אך ורק למצב הרפואי הקיים במועד ביצועה, ואינה מנבאת את הסיכון הגנטי/תורשתי לפתח סרטן בעתיד. במידה ובמועד ביצוע הבדיקה נמצא סיגנל לסרטן, הבדיקה תספק גם את המקור המשוער של סוג הסרטן, באופן המאפשר המשך ברור רפואי, לרבות באמצעות בדיקות אבחנתיות 1,4.

סרטון קצר למידע נוסף

מוקד טלפוני למידע ותיאום תור לבדיקה 2755* בשעות 8:00-17:00 או השארת פרטים על גבי טופס זה

כל התאים בגוף שלנו, תאים בריאים ותאים סרטניים מכילים דנ"א. דנ"א מתאים סרטניים שונה מהדנ"א שמקורו מתאים בריאים. במהלך מחזור חייהם ומותם של התאים, מקטעי דנ"א משתחררים לזרם הדם, מקטעים אלה מכונים דנ"א חופשי (cell free DNA או בקיצור cfDNA). בדיקת גלרי מזהה דנ"א חופשי שמקורו מתאים סרטניים מסוימים (להבדיל מדנ"א חופשי מתאים בריאים) בדגימת הדם. יכולת זיהוי זו מתבססת על מאגר נתונים גדול המכיל דנ"א מאלפי חולי סרטן מסוגים שונים ומדנ"א של אנשים בריאים. באמצעות שימוש בטכנולוגיה מתקדמת בדיקת גלרי מסוגלת לזהות סיגנלים (אותות) הייחודיים ל 50 סוגים של סרטן ולכן תזהה סיגנל לסרטן פעיל במועד הבדיקה אולם היא אינה חוזה סיכון גנטי עתידי לפתח סרטן כפי שנבדק בבדיקות לנשאות גנטית/ תורשתית. בדיקת גלרי מבצעת אנליזה של מאות אלפי  אזורי מתילציה, המכסים מעל 500,000 אתרי מתילציה בדנ"א ומיישמת למידת מכונה, על מנת לזהות תבניות מתילציה לא תקינות, שיכולות להעיד על נוכחות של סרטן.1,12

תבניות מתילציה של דנ"א הן גם ייחודיות לכל רקמה ואיבר. כאשר מאותר סיגנל לסרטן, בדיקתגלרי מבצעת אנליזה של תבניות מתילציית הדנ"א, כדי לחזות את האיבר הקשור לסיגנל לסרטן (המכונה "מקור הסרטן"). המידע על מקור הסרטן יכול לסייע בהכוונת הבירור האבחנתי הנדרש לצורך אימות נוכחות של סרטן 1,2.

  • הבדיקה מיועדת לאנשים בעלי סיכון מוגבר להתפתחות סרטן, כגון אנשים בגילאי 50 ומעלה; אנשים בעלי היסטוריה משפחתית של סרטן; נשאים למוטציה גנטית; מחלימים מסרטן בעבר כבדיקת סקר לגילוי סרטן בשלב מוקדם מ-50 סוגים, בבדיקת דם לא פולשנית.

  • בדיקת גלרי מיועדת לשימוש בנוסף ולא כתחליף לבדיקות סקר אחרות המומלצות על ידי אנשי המקצוע.

  • בדיקת גלרי אינה מומלצת לנשים בהריון, לבני 21 ומטה או לאנשים המקבלים טיפול פעיל נגד סרטן.

הסיכון לסרטן עולה משמעותית לאחר גיל 50 ולמעשה הינו גבוה פי 13 מאשר בקבוצת גילאים צעירים יותר5.
הסיכון המוגבר לסרטן בעקבות גיל אינו קשור לרקע משפחתי של סרטן, כך שגיל הוא בפירוש גורם סיכון משמעותי ביותר לסרטן.

הסיכון לסרטן עולה אצל כולם ככל שהם מזדקנים ללא קשר להיסטוריה המשפחתית – רק 5% עד 10% ממקרי הסרטן עוברים בתורשה.

גיל הוא גורם סיכון גדול ביותר לסרטן. למעשה, למבוגרים מעל גיל 50 יש סיכוי גבוה פי 13 ללקות בסרטן בהשוואה לאנשים מתחת לגיל 50.

ביצוע הבדיקה עבור מי שאינו בקבוצת סיכון זו נעשית רק בהפניית רופא.

במחקר קליני שבוצע, בדיקת גלרי זיהתה סיגנל המשותף ל-50 סוגי סרטן, ביניהם 12 סוגי סרטן קטלניים, האחראים לכשני שליש ממקרי המוות מסרטן. 1, 11 גלרי היא בדיקת סקר לסרטן, כלומר היא יכולה לזהות סרטן עוד בטרם הופעת תסמינים. חשוב להדגיש כי ישנם סוגי סרטן שלא ניתן לזהות עבורם סיגנל בזרם הדם. בנוסף, הבדיקה אינה מזהה סיגנל לכל סוגי הסרטן.

לרשימה המלאה של סוגי הסרטן שגלרי יודעת לזהות סיגנלים לקיומם

בדיקת גלרי היא בדיקת סקר מתקדמת המסוגלת לזהות סיגנל המשותף ל-50 סוגי סרטן אך היא אינה בדיקה אבחנתית. כ-1.5% מהנבדקים שקיבלו תוצאה של "לא אותר סיגנל לסרטן" יאובחנו עם סרטן. מחקרים קליניים שנערכו בקרב כ-20,000 משתתפים קבעו את מדדי הביצוע של הבדיקה: ערך ניבוי חיובי (Positive Predictive Value (PPV הוא מדד סטטיסטי ליכולת הזיהוי של הבדיקה ומבטא את היחס בין נבדקים שהבדיקה הצביעה על סיגנל לסרטן ואשר אובחנו כחולים בסרטן, לבין כלל הנבדקים שקיבלו תוצאה של "אותר סיגנל לסרטן". ערך הניבוי החיובי של גלרי עומד על 43.1% 2 (שיעור תוצאה חיובית כוזבת בבדיקת גלרי (קבלת תוצאה של "אותר סיגנל לסרטן" על אף שלא קיים סרטן), עומד על 0.5% בלבד1,2

בדיקת ממוגרפיה לגילוי מוקדם של סרטן שד – ערך הניבוי החיובי המקסימלי של ממוגרפיה עומד על 25.6% 7 ושיעור תוצאה חיובית כוזבת עומד על 11%.

בדיקת דם סמוי בצואה לגילוי מוקדם של סרטן מעי גס – ערך הניבוי החיובי של דם סמוי בצואה עומד על לא יותר מ-9%  ושיעור תוצאה חיובית כוזבת עומד על כ-5% 8,9.

בדיקת CT במינון נמוך לגילוי מוקדם של סרטן ריאות – ערך הניבוי החיובי של בדיקת CT במינון נמוך עומד על כ-7% ושיעור תוצאה חיובית כוזבת עומד על כ-13% 15.

בדיקת גלרי מתבצעת בשני שלבים.

תחילה, הבדיקה מחפשת אחר סיגנל לסרטן באמצעות אנליזה של תבניות מתילציה במקטעי דנ"א חופשי בזרם הדם. אם מאותר סיגנל לסרטן, הבדיקה חוזה את האיבר שככל הנראה קשור לסיגנל לסרטן, המכונה "מקור הסרטן". תבניות מתילציה של דנ"א חופשי הן ספציפיות לסרטן ולאיבר/רקמה. אם מזוהה סיגנל לסרטן, בדיקת גלרי משווה את תבנית המתילציה של הנבדק  לתבניות של 18 מקורות סרטן אפשריים.1,2

מידע על מקור הסרטן, מסייע לצוות הרפואי לבחור את הבדיקות האבחנתיות וההליכים הרפואיים המתאימים להמשך בירור לאחר קבלת תוצאה של אותר סיגנל לסרטן בבדיקת גלרי. במחקר קליני נצפתה התאמה של 93.4% בחיזוי מקור הסרטן, בקרב המשתתפים שאובחנו עם סרטן. במשתתפים אלו, מקור הסרטן שדווח תאם את סוג הסרטן שאומת בבדיקות אבחנתיות. היכולת של בדיקת גלרי לחזות את מקור הסרטן ,יכולה לסייע בבירור האבחנתי באמצעות הכוונה לבדיקות וההליכים המתאימים20.

מידע המופק ממודלים, מציע שהוספת בדיקת גלרי לבדיקות שגרה שנתיות, יכולה לשפר את הסיכוי לאתר סרטן בשלב מוקדם 19,17. ההחלטה על המועד הנכון לביצוע בדיקת גלרי, הינה בידי הרופא המטפל, בהתאם לגורמי הסיכון של כל מטופל.

לא, בדיקת גלרי אינה מנבאת את הסיכון לחלות בסרטן בעתיד, אלא בודקת נוכחות סיגנל המעיד על קיומו של סרטן פעיל במועד הבדיקה. הערכת סיכון גנטי לחלות בסרטן בעתיד, מתבצעת על ידי ביצוע בדיקת ריצוף גנטית להימצאות מוטציה פתוגנית המגבירה סיכון לחלות בסרטן תורשתי ולפיכך, מעריכה את הסיכון העתידי שלנו לפתח סרטן במהלך החיים.

ביצוע בדיקת גלרי כבדיקת סקר לגילוי של 50 סוגי סרטן, לצד בדיקות הסקר המומלצות לגילוי סרטן מסוג אחד, (כמו למשל, ממוגרפיה, דם סמוי בצואה), עשוי להגדיל את הסיכוי לגילוי מוקדם של סרטן.

ניתן לבצע בדיקת דם במגוון מעבדות ברחבי הארץ

5900 ₪ כולל מע"מ 

בדיקת גלרי הינה בדיקה בתשלום פרטי. יתכן ופוליסת ביטוח הבריאות הפרטית שלך מכסה או נותנת החזר חלקי של התשלום  עבור בדיקה מסוג זה בכפוף להפניית רופא. נשמח לסייע בבירור מול חברת הביטוח לגבי האפשרות לקבלת החזר בגין התשלום עבור הבדיקה.

כן. עלות הבדיקה כוללת את עלות בדיקת הדם, ביצוע ופיענוח הבדיקה במעבדה ייעודית בארה"ב והמשך בירור אבחנתי במקרים בהם התקבלה תוצאה של "אותר סיגנל לסרטן" (1% מהמקרים 2)

ניתן לתאם תור ללקיחת דגימת דם לבדיקה באחת המעבדות עמן אנו עובדים, הפזורות ברחבי הארץ.

אין צורך בצום או בהכנות מיוחדות לפני ביצוע הבדיקה.

דגימת דם תאסף בשתי מבחנות ייעודיות לבדיקת גלרי, כ- 7-10 מ"ל דם בכל מבחנה

דגימת הדם נשלחת לביצוע בדיקת גלרי במעבדה ייחודית בארה"ב

צפו בסרטון המתאר את התהליך

התוצאה מתקבלת תוך כשלושה שבועות מיום הגעת דגימת הדם למעבדה.

תוצאות הבדיקה מתקבלות עד 3  שבועות ממועד לקיחת הדם.

תוצאת בדיקת גלרי תימסר לך או לאדם אחר על פי בחירתך על ידי צוות אונקוטסט רניום.

בדיקת גלרי איתרה בבדיקת הדם שלך סיגנל לסרטן. תוצאה כזו תתקבל רק בכ-1 מתוך 100 נבדקים. מאחר שבדיקת גלרי היא בדיקת סקר, תוצאה של "אותר סיגנל לסרטן" אינה מהווה אבחנה של סרטן ונדרש המשך בירור רפואי, לרבות באמצעות בדיקות אבחנתיות בכדי לאשר קיומה של מחלת סרטן. במקרה של תוצאה "אותר סיגנל לסרטן" התוצאה תכלול גם חיזוי למקור הסרטן.

המנהל הרפואי של בדיקת הסקר גלרי מטעם אונקוטסט-רניום יפנה אותך להמשך בירור ובדיקות אבחנתיות באחת מיחידות לאבחון מהיר במרכז רפואי בכדי לאשר או לשלול קיומה של מחלת סרטן. תהליך ברור זה ימומן על ידי אונקוטסט-רניום ואנו נלווה אותך בתהליך האבחון כולו.

חשוב – תוצאה של "אותר סיגנל לסרטן" בבדיקת גלרי לא בהכרח מעידה על קיום סרטן פעיל בגוף. אבחנה של סרטן מחייבת  ביצוע בדיקות אבחנתיות נוספות, כמו בדיקות דם ו/או הדמיות.

במחקרים קליניים תוצאה חיובית כוזבת (קבלת תוצאה של "אותר סיגנל לסרטן" על אף שלא קיים סרטן) התקבלה ב 0.5% מהנבדקים1,2.

כאשר בדיקת גלרי מאתרת סיגנל לסרטן, היא משייכת את הסיגנל לאחד מתוך 18 מקורות סרטן אפשריים בהתבסס על תבניות מתילציה המשקפות את הביולוגיה ואת האיבר הקשור לסיגנל לסרטן1. דיווח על מקור הסרטן נועד לסייע לכוון את הבירור האבחנתי הנדרש לצורך קביעת אבחנה של סרטן.

בדיקת גלרי הינה בדיקת סקר עם אמינות גבוהה אך היא אינה בדיקה אבחנתית. תוצאה של "אותר סיגנל לסרטן" בבדיקת גלרי, אינה מהווה אבחנה של סרטן ומחייבת המשך בירור, לרבות ביצוע בדיקות אבחנתיות (כגון דימות) על מנת לאבחן סרטן.

ב 4 מתוך 10 נבדקים שיקבלו תוצאה של "אותר סיגנל לסרטן"  – תהליך הבירור יסתיים עם אבחנה של סרטן (שיעור ניבוי חיובי של 43.1% 2).

כאשר בדיקת גלרי מאתרת סיגנל לסרטן, נדרש לבצע המשך בירור רפואי באמצעות בדיקות אבחנתיות מקובלות לגילוי סרטן (למשל דימות)1. הבירור האבחנתי צריך להתבצע בשילוב ובהקשר לתסמינים הקליניים של המטופל. הבירור האבחנתי נעשה בליווי של מנהל רפואי מטעם אונקוטסט-רניום המלווה את המטופל בתהליך הבירור ובמימון של אונקוטסט-רניום.

אונקוטסט מספקת ליווי של מנהל רפואי בתהליך הבירור הרפואי לאחר קבלת תוצאה של "אותר סיגנל לסרטן". במצבים בהם התקבלה תוצאה של "אותר סיגנל לסרטן" אך בבירור הרפואי שנערך לאחר מכן לא נמצאה אבחנה של סרטן הנבדק זכאי לחזור על בדיקת גלרי נוספת 3-6 חודשים אחרי ביצוע בדיקת הדם הראשונית כולל שירותי בירור אבחנתי והדמייה חוזרים באם נדרש ללא עלות.

בדיקת גלרי לא איתרה בדגימת הדם שלך סיגנל הקשור בסרטן.

כ-99% מהאנשים שיבצעו את בדיקת גלרי יקבלו תוצאה זו. היות והבדיקה היא בדיקת סקר ולא בדיקה אבחנתית, תוצאה זו אינה שוללת לחלוטין קיומו של סרטן. לא כל סוגי הסרטן ניתנים לזיהוי בבדיקת דם, ובדיקת גלרי לא מזהה את כל סוגי הסרטן הקיימים  יש להמשיך בשגרת בדיקות הסקר והבדיקות האבחנתיות המומלצות על ידי הרופא המטפל.

תיתכן קבלת תוצאה שלילית כוזבת, כלומר קבלת תוצאה של "לא אותר סיגנל לסרטן" למרות שקיים סרטן אצל הנבדק.

בדיקת גלרי מיועדת לשימוש בנוסף ולא כתחליף לבדיקות הסקר הקיימות. בדיקות הסקר לסרטן מסוג אחד מומלצות על ידי ארגוני הבריאות והוכחו כמצילות חיים בעקבות גילוי מוקדם של סרטן. הוספת בדיקת גלרי לשגרת בדיקות הסקר השנתיות, עשויה לשפר את הסיכויים לאתר סרטן שאינו נסרק בבדיקות הסקר הקיימות, בשלב מוקדם שהוא עדיין בר טיפול.

הוספת בדיקת גלרי לשגרת הבדיקות השנתיות יכולה לשפר את הסיכויים לאתר סרטן מוקדם בשלב שהוא בר טיפול. התייעץ עם הרופא שלך בנוגע לתדירות ביצוע הבדיקה.

בדיקת גלרי היא בדיקת סקר חדשנית לגילוי מוקדם של 50 סוגי סרטן באמצעות דגימת דם אחת. הבדיקה סורקת אחר סיגנלים (אותות) המשותפים ל-50 סוגים של סרטן, כולל גידולים אגרסיביים המתפתחים במהירות, שלרב ללא תסמינים בשלבים מוקדמים, כדוגמת סרטן השחלות וסרטן הלבלב. בדיקת גלרי סורקת אחר סיגנל הקשור למחלת סרטן פעילה במועד ביצוע הבדיקה. כלומר, הבדיקה מספקת אינדיקציה אך ורק למצב הרפואי הקיים במועד ביצועה, ואינה מנבאת את הסיכון הגנטי/תורשתי לפתח סרטן בעתיד. במידה ובמועד ביצוע הבדיקה נמצא סיגנל לסרטן, הבדיקה תספק גם את המקור המשוער של סוג הסרטן, באופן המאפשר המשך ברור רפואי, לרבות באמצעות בדיקות אבחנתיות 1,4.

סרטון קצר למידע נוסף

מוקד טלפוני למידע ותיאום תור לבדיקה 2755* בשעות 8:00-17:00 או השארת פרטים על גבי טופס זה

כל התאים בגוף שלנו, תאים בריאים ותאים סרטניים מכילים דנ"א. דנ"א מתאים סרטניים שונה מהדנ"א שמקורו מתאים בריאים. במהלך מחזור חייהם ומותם של התאים, מקטעי דנ"א משתחררים לזרם הדם, מקטעים אלה מכונים דנ"א חופשי (cell free DNA או בקיצור cfDNA). בדיקת גלרי מזהה דנ"א חופשי שמקורו מתאים סרטניים מסוימים (להבדיל מדנ"א חופשי מתאים בריאים) בדגימת הדם. יכולת זיהוי זו מתבססת על מאגר נתונים גדול המכיל דנ"א מאלפי חולי סרטן מסוגים שונים ומדנ"א של אנשים בריאים. באמצעות שימוש בטכנולוגיה מתקדמת בדיקת גלרי מסוגלת לזהות סיגנלים (אותות) הייחודיים ל 50 סוגים של סרטן ולכן תזהה סיגנל לסרטן פעיל במועד הבדיקה אולם היא אינה חוזה סיכון גנטי עתידי לפתח סרטן כפי שנבדק בבדיקות לנשאות גנטית/ תורשתית. בדיקת גלרי מבצעת אנליזה של מאות אלפי  אזורי מתילציה, המכסים מעל 500,000 אתרי מתילציה בדנ"א ומיישמת למידת מכונה, על מנת לזהות תבניות מתילציה לא תקינות, שיכולות להעיד על נוכחות של סרטן.1,12

תבניות מתילציה של דנ"א הן גם ייחודיות לכל רקמה ואיבר. כאשר מאותר סיגנל לסרטן, גלרי מבצעת אנליזה של תבניות מתילציית הדנ"א, כדי לחזות את האיבר הקשור לסיגנל לסרטן (המכונה "מקור הסרטן"). המידע על מקור הסרטן יכול לסייע בהכוונת הבירור האבחנתי הנדרש לצורך אימות נוכחות של סרטן 1,2.

למד עוד על האופן שבה עובדת בדיקת גלרי.

  • הבדיקה מיועדת לאנשים בעלי סיכון מוגבר להתפתחות סרטן, כגון אנשים בגילאי 50 ומעלה; אנשים בעלי היסטוריה משפחתית של סרטן; נשאים למוטציה גנטית; מחלימים מסרטן בעבר כבדיקת סקר לגילוי סרטן בשלב מוקדם מ-50 סוגים, בבדיקת דם לא פולשנית.

  • בדיקת גלרי מיועדת לשימוש בנוסף ולא כתחליף לבדיקות סקר אחרות המומלצות על ידי אנשי המקצוע.

  • בדיקת גלרי אינה מומלצת לנשים בהריון, לבני 21 ומטה או לאנשים המקבלים טיפול פעיל נגד סרטן.

הסיכון לסרטן עולה משמעותית לאחר גיל 50 ולמעשה הינו גבוה פי 13 מאשר בקבוצת גילאים צעירים יותר5.
הסיכון המוגבר לסרטן בעקבות גיל אינו קשור לרקע משפחתי של סרטן, כך שגיל הוא בפירוש גורם סיכון משמעותי ביותר לסרטן.

הסיכון לסרטן עולה אצל כולם ככל שהם מזדקנים ללא קשר להיסטוריה המשפחתית – רק 5% עד 10% ממקרי הסרטן עוברים בתורשה.

גיל הוא גורם סיכון גדול ביותר לסרטן. למעשה, למבוגרים מעל גיל 50 יש סיכוי גבוה פי 13 ללקות בסרטן בהשוואה לאנשים מתחת לגיל 50.

ביצוע הבדיקה עבור מי שאינו בקבוצת סיכון זו נעשית רק בהפניית רופא.

במחקר קליני שבוצע, בדיקת גלרי זיהתה סיגנל המשותף ל-50 סוגי סרטן, ביניהם 12 סוגי סרטן קטלניים, האחראים לכשני שליש ממקרי המוות מסרטן. 1, 11 גלרי היא בדיקת סקר לסרטן, כלומר היא יכולה לזהות סרטן עוד בטרם הופעת תסמינים. חשוב להדגיש כי ישנם סוגי סרטן שלא ניתן לזהות עבורם סיגנל בזרם הדם. בנוסף, הבדיקה אינה מזהה סיגנל לכל סוגי הסרטן.

לרשימה המלאה של סוגי הסרטן שגלרי יודעת לזהות סיגנלים לקיומם

בדיקת גלרי היא בדיקת סקר מתקדמת המסוגלת לזהות סיגנל המשותף ל-50 סוגי סרטן אך היא אינה בדיקה אבחנתית. כ-1.5% מהנבדקים שקיבלו תוצאה של "לא אותר סיגנל לסרטן" יאובחנו עם סרטן. מחקרים קליניים שנערכו בקרב כ-20,000 משתתפים קבעו את מדדי הביצוע של הבדיקה: ערך ניבוי חיובי (Positive Predictive Value (PPV הוא מדד סטטיסטי ליכולת הזיהוי של הבדיקה ומבטא את היחס בין נבדקים שהבדיקה הצביעה על סיגנל לסרטן ואשר אובחנו כחולים בסרטן, לבין כלל הנבדקים שקיבלו תוצאה של "אותר סיגנל לסרטן". ערך הניבוי החיובי של גלרי עומד על 43.1% 2 (שיעור תוצאה חיובית כוזבת בבדיקת גלרי (קבלת תוצאה של "אותר סיגנל לסרטן" על אף שלא קיים סרטן), עומד על 0.5% בלבד1,2

בדיקת ממוגרפיה לגילוי מוקדם של סרטן שד – ערך הניבוי החיובי המקסימלי של ממוגרפיה עומד על 25.6% 7 ושיעור תוצאה חיובית כוזבת עומד על 11%.

בדיקת דם סמוי בצואה לגילוי מוקדם של סרטן מעי גס – ערך הניבוי החיובי של דם סמוי בצואה עומד על לא יותר מ-9%  ושיעור תוצאה חיובית כוזבת עומד על כ-5% 8,9.

בדיקת CT במינון נמוך לגילוי מוקדם של סרטן ריאות – ערך הניבוי החיובי של בדיקת CT במינון נמוך עומד על כ-7% ושיעור תוצאה חיובית כוזבת עומד על כ-13% 15.

בדיקת גלרי מתבצעת בשני שלבים.

תחילה, הבדיקה מחפשת אחר סיגנל לסרטן באמצעות אנליזה של תבניות מתילציה במקטעי דנ"א חופשי בזרם הדם. אם מאותר סיגנל לסרטן, הבדיקה חוזה את האיבר שככל הנראה קשור לסיגנל לסרטן, המכונה "מקור הסרטן". תבניות מתילציה של דנ"א חופשי הן ספציפיות לסרטן ולאיבר/רקמה. אם מזוהה סיגנל לסרטן, בדיקת גלרי משווה את תבנית המתילציה של הנבדק  לתבניות של 18 מקורות סרטן אפשריים.1,2

מידע על מקור הסרטן, מסייע לצוות הרפואי לבחור את הבדיקות האבחנתיות וההליכים הרפואיים המתאימים להמשך בירור לאחר קבלת תוצאה של אותר סיגנל לסרטן בבדיקת גלרי. במחקר קליני נצפתה התאמה של 93.4% בחיזוי מקור הסרטן, בקרב המשתתפים שאובחנו עם סרטן. במשתתפים אלו, מקור הסרטן שדווח תאם את סוג הסרטן שאומת בבדיקות אבחנתיות. היכולת של בדיקת גלרי לחזות את מקור הסרטן ,יכולה לסייע בבירור האבחנתי באמצעות הכוונה לבדיקות וההליכים המתאימים20.

מידע המופק ממודלים סטטיסטיים, מצביע על כך שהוספת בדיקת גלרי לבדיקות שגרה שנתיות, עשויה לשפר את הסיכוי לאתר סרטן בשלב מוקדם 19,17. ההחלטה על המועד הנכון לביצוע בדיקת גלרי, הינה בידי הרופא המטפל, בהתאם לגורמי הסיכון של כל מטופל.

לא, בדיקת גלרי אינה מנבאת את הסיכון לחלות בסרטן בעתיד, אלא בודקת נוכחות סיגנל המעיד על קיומו של סרטן פעיל במועד הבדיקה. הערכת סיכון גנטי לחלות בסרטן בעתיד, מתבצעת על ידי ביצוע בדיקת ריצוף גנטית להימצאות מוטציה פתוגנית המגבירה סיכון לחלות בסרטן תורשתי ולפיכך, מעריכה את הסיכון העתידי שלנו לפתח סרטן במהלך החיים.

ביצוע בדיקת גלרי כבדיקת סקר לגילוי של 50 סוגי סרטן, לצד בדיקות הסקר המומלצות לגילוי סרטן מסוג אחד, (כמו למשל, ממוגרפיה, דם סמוי בצואה), עשוי להגדיל את הסיכוי לגילוי מוקדם של סרטן.

ניתן לקחת דגימת דם במגוון מעבדות ברחבי הארץ

5900 ₪ כולל מע"מ 

בדיקת גלרי הינה בדיקה בתשלום פרטי.

יתכן ופוליסת ביטוח הבריאות הפרטית שלך מכסה או נותנת החזר חלקי של התשלום  עבור בדיקה מסוג זה בכפוף להפניית רופא. נשמח לסייע בבירור מול חברת הביטוח לגבי האפשרות לקבלת החזר בגין התשלום עבור הבדיקה.

כן. עלות הבדיקה כוללת את עלות בדיקת הדם, ביצוע ופיענוח הבדיקה במעבדה ייעודית בארה"ב והמשך בירור אבחנתי במקרים בהם התקבלה תוצאה של "אותר סיגנל לסרטן" (1% מהמקרים2)

ניתן לתאם תור ללקיחת דגימת דם לבדיקה באחת המעבדות עמן אנו עובדים, הפזורות ברחבי הארץ.

אין צורך בצום או בהכנות מיוחדות לפני ביצוע הבדיקה.

דגימת דם תאסף בשתי מבחנות ייעודיות לבדיקת גלרי, כ- 7-10 מ"ל דם בכל מבחנה

דגימת הדם נשלחת לביצוע בדיקת גלרי במעבדה ייחודית בארה"ב

צפו בסרטון המתאר את התהליך

התוצאה מתקבלת תוך כשלושה שבועות מיום הגעת דגימת הדם למעבדה.

תוצאות הבדיקה מתקבלות עד 3  שבועות ממועד לקיחת הדם.

תוצאת בדיקת גלרי תימסר לך או לאדם אחר על פי בחירתך על ידי צוות אונקוטסט רניום.

בדיקת גלרי איתרה בבדיקת הדם שלך סיגנל לסרטן. תוצאה כזו תתקבל רק בכ-1 מתוך 100 נבדקים. מאחר שבדיקת גלרי היא בדיקת סקר, תוצאה של "אותר סיגנל לסרטן" אינה מהווה אבחנה של סרטן ונדרש המשך בירור רפואי, לרבות באמצעות בדיקות אבחנתיות בכדי לאשר קיומה של מחלת סרטן. במקרה של תוצאה "אותר סיגנל לסרטן" התוצאה תכלול גם חיזוי למקור הסרטן.

המנהל הרפואי של בדיקת הסקר גלרי מטעם אונקוטסט-רניום יפנה אותך להמשך בירור ובדיקות אבחנתיות באחת מיחידות לאבחון מהיר במרכז רפואי בכדי לאשר או לשלול קיומה של מחלת סרטן. תהליך ברור זה ימומן על ידי אונקוטסט-רניום ואנו נלווה אותך בתהליך האבחון כולו.

חשוב – תוצאה של "אותר סיגנל לסרטן" בבדיקת גלרי לא בהכרח מעידה על קיום סרטן פעיל בגוף. אבחנה של סרטן מחייבת  ביצוע בדיקות אבחנתיות נוספות, כמו בדיקות דם ו/או הדמיות.

במחקרים קליניים תוצאה חיובית כוזבת (קבלת תוצאה של "אותר סיגנל לסרטן" על אף שלא קיים סרטן) התקבלה ב 0.5% מהנבדקים1,2.

כאשר בדיקת גלרי מאתרת סיגנל לסרטן, היא משייכת את הסיגנל לאחד מתוך 18 מקורות סרטן אפשריים בהתבסס על תבניות מתילציה המשקפות את הביולוגיה ואת האיבר הקשור לסיגנל לסרטן1. דיווח על מקור הסרטן נועד לסייע לכוון את הבירור האבחנתי הנדרש לצורך קביעת אבחנה של סרטן.

בדיקת גלרי הינה בדיקת סקר עם אמינות גבוהה אך היא אינה בדיקה אבחנתית. תוצאה של "אותר סיגנל לסרטן" בבדיקת גלרי, אינה מהווה אבחנה של סרטן ומחייבת המשך בירור, לרבות ביצוע בדיקות אבחנתיות (כגון דימות) על מנת לאבחן סרטן.

ב 4 מתוך 10 נבדקים שיקבלו תוצאה של "אותר סיגנל לסרטן"  – תהליך הבירור יסתיים עם אבחנה של סרטן (שיעור ניבוי חיובי של 43.1% 2).

כאשר בדיקת גלרי מאתרת סיגנל לסרטן, נדרש לבצע המשך בירור רפואי באמצעות בדיקות אבחנתיות מקובלות לגילוי סרטן (למשל דימות)1. הבירור האבחנתי צריך להתבצע בשילוב ובהקשר לתסמינים הקליניים של המטופל. הבירור האבחנתי נעשה בליווי של מנהל רפואי מטעם אונקוטסט-רניום המלווה את המטופל בתהליך הבירור ובמימון של אונקוטסט-רניום.

אונקוטסט מספקת ליווי של מנהל רפואי בתהליך הבירור הרפואי לאחר קבלת תוצאה של "אותר סיגנל לסרטן". במצבים בהם התקבלה תוצאה של "אותר סיגנל לסרטן" אך בבירור הרפואי שנערך לאחר מכן לא נמצאה אבחנה של סרטן הנבדק זכאי לחזור על בדיקת גלרי נוספת 3-6 חודשים אחרי ביצוע בדיקת הדם הראשונית כולל שירותי בירור אבחנתי והדמייה חוזרים, באם נדרש, ללא עלות.

בדיקת גלרי לא איתרה בדגימת הדם שלך סיגנל הקשור בסרטן.

כ-99% מהאנשים שיבצעו את בדיקת גלרי יקבלו תוצאה זו. היות והבדיקה היא בדיקת סקר ולא בדיקה אבחנתית, תוצאה זו אינה שוללת לחלוטין קיומו של סרטן. לא כל סוגי הסרטן ניתנים לזיהוי בבדיקת דם, ובדיקת גלרי לא מזהה את כל סוגי הסרטן הקיימים  יש להמשיך בשגרת בדיקות הסקר והבדיקות האבחנתיות המומלצות על ידי הרופא המטפל.

תיתכן קבלת תוצאה שלילית כוזבת, כלומר קבלת תוצאה של "לא אותר סיגנל לסרטן" למרות שקיים סרטן אצל הנבדק.

בדיקת גלרי מיועדת לשימוש בנוסף ולא כתחליף לבדיקות הסקר הקיימות. בדיקות הסקר לסרטן מסוג אחד מומלצות על ידי ארגוני הבריאות והוכחו כמצילות חיים בעקבות גילוי מוקדם של סרטן. הוספת בדיקת גלרי לשגרת בדיקות הסקר השנתיות, עשויה לשפר את הסיכויים לאתר סרטן שאינו נסרק בבדיקות הסקר הקיימות, בשלב מוקדם שהוא עדיין בר טיפול.

הוספת בדיקת גלרי לשגרת הבדיקות השנתיות יכולה לשפר את הסיכויים לאתר סרטן מוקדם בשלב שהוא בר טיפול. התייעץ עם הרופא שלך בנוגע לתדירות ביצוע הבדיקה.

בדיקת גלרי היא בדיקת סקר המיועדת לשימוש קליני בלבד; הבדיקה מוצעת לשימוש בקרב אנשים עם סיכון מוגבר להתפתחות מחלת הסרטן, כגון אנשים בני 50 שנים ומעלה. בדיקת גלרי מזהה סיגנלים המהווים אינדיקציה לאפשרות הימצאותם של תאים סרטניים בגוף במועד ביצוע הבדיקה ואינה מנבאת את הסיכון לפתח סרטן בעתיד. הבדיקה לא מאתרת סיגנלים המזוהים עם כל סוגי הסרטן ולכן יש להשתמש בה בנוסף ולא כתחליף לבדיקות סקר/ בדיקות אבחנתיות שגרתיות לגילוי סרטן המומלצות על ידי משרד הבריאות והרופא המטפל בך. בדיקת גלרי אינה מומלצת לנשים הרות, לאנשים בני 21 שנים ומטה או לאנשים המקבלים טיפול פעיל נגד סרטן.  תוצאה לפיה "אותר סיגנל לסרטן" אינה מהווה אבחנה של סרטן. על מנת לקבוע אבחנה של מחלת הסרטן נדרש לבצע המשך ברור ובדיקות אבחנתיות  תהליך הבירור האבחנתי ילווה על ידי מנהל רפואי מטעמה של אונקוטסט-רניום וימומן על ידה. במקרים בהם הבדיקה תדווח על תוצאה לפיה אותר סיגנל לסרטן, אך לא יאותר סרטן בבדיקות אבחנתיות, משמעות הדבר יכולה להיות שלא קיים סרטן, ומדובר בתוצאה חיובית כוזבת (שיעור כוזב חיובי עומד על 0.5%); או שקיים סרטן אך הבדיקות שבוצעו לא הצליחו לאתרו. בין היתר בשל מיקום הסרטן במקום אחר מזה שהבדיקה מדווחת עליו. תוצאה לפיה "לא אותר סיגנל לסרטן" אינה שוללת קיום סרטן במועד ביצוע הבדיקהאו התפתחות סרטן בעתיד. בבדיקה עשויה להתקבל תוצאה שלילית כוזבת, כלומר מצב בו קיימים בגוף תאים סרטניים אך הבדיקה תדווח על תוצאה לפיה "לא אותר סיגנל לסרטן". על נבדקים שמקבלים תוצאה לפיה "לא אותר סיגנל לסרטן" להמשיך לעבור את כל בדיקות הסקר ו/או בדיקות אבחנתיות השגרתיות לגילוי מחלות סרטן המומלצות על ידי משרד הבריאות והרופא המטפל. פענוח תוצאות הבדיקה מבוסס על הידע המדעי הזמין כיום. ייתכן כי בעתיד, גילויים מדעיים עדכניים יחליפו או ירחיבו את המידע בו השתמשו על מנת לפענח את תוצאות הבדיקה. יובהר כי חברת GRAIL אינה מבצעת ניתוח חוזר של תוצאות הבדיקות ואינה מפיקה דוחות בדיקה חדשים, ולא חלה עליה ועל אונקוטסט-רניום כל חובה לעשות כן.

משרד הבריאות בישראל התיר את ביצוע בדיקת גלרי במעבדה הקלינית של GRAIL. המעבדה מוסמכת לפי תקן CLIA (Clinical Laboratory Improvement Amendments) האמריקאי ועל ידי ה-CAP (College of American Pathologists) לביצוע בדיקות ברמת מורכבות גבוהה. בדיקת גלרי מיועדת לשימוש קליני, אך אינה בדיקה מאושרת על ידי מנהל המזון והתרופות של ארצות הברית. ביצועיה של הבדיקה נקבעו על-ידי מעבדת GRAIL, מפתחת הבדיקה. בדיקת גלרי, משווקת על ידי חברת אונקוטסט-רניום, המציעה מערך בדיקות מתקדם, מקיף ומדויק. זה כשני עשורים, אונקוטסט-רניום מספקת גישה משולבת ומקיפה לאבחון של מחלת הסרטן, תוך שיתוף פעולה עם מעבדות מובילות בעולם, בכדי לסייע לרופא שלך לבחור את הטיפול המותאם לך אישית.

  1. Klein EA, Richards D, Cohn A, et al. Clinical validation of a targeted methylation-based multi-cancer early detection test using an independent validation set. Ann Oncol. 2021;32(9):1167-77. DOI: https://doi.org/10.1016/j.annonc.2021.05.806.
  2. Schrag D, Beer TM, McDonnell CH, et al. Blood-based tests for multi-cancer early detection (PATHFINDER): a prospective cohort study. Lancet.2023;402:1251-1260. doi: 10.1016/S0140-6736(23)01700-2
  3. Surveillance, Epidemiology, and End Results (SEER) Program (cancer.gov) SEER*Stat Database: Incidence – SEER 18 Regs Research Data, Nov 2018 Sub. Includes persons aged 50-79 diagnosed 2006-2015. Data on file GA-2021-004.
  4. Hubbell E, Venn O, Shanmugam A. Shared Cancer Signal: Evidence from Cross-Training. Presentation at USC Computational Biology Symposium; May 19-21, 2022; Los Angeles, CA.
  5. Surveillance, Epidemiology, and End Results (SEER) Program (cancer.gov) SEER*Stat Database Incidence – SEER Research Limited-Field Data, 21 Registries, Nov 2020 Sub (2000-2018) – Linked To County Attributes -Time Dependent (1990-2018) Income/Rurality, 1969-2019 Counties, National Cancer Institute, DCCPS, Surveillance Research Program, released April 2021, based on the November 2020 submission. Risk Factor Data on file: American Cancer Society Cancer Prevention Studies II/III.
  6. NIH/National Cancer Institute. Genetic testing for inherited cancer susceptibility syndromes. Accessed 3 Mar 2023. https://www.cancer.gov/about-cancer/causes-prevention/genetics/genetic-testing-fact-sheet.
  7. Lehman CD, et al. National performance benchmarks for modern screening digital mammography: update from the Breast Cancer Surveillance Consortium. Radiology. 2017;283:49-58.
  8. https://wiki.cancer.org.au/australia/Clinical_question:Colorectal_cancer_screening_test_accuracy
  9. D'Souza N, Georgiou Delisle T, et al; NICE FIT Steering Group. Faecal immunochemical test is superior to symptoms in predicting pathology in patients with suspected colorectal cancer symptoms referred on a 2WW pathway: a diagnostic accuracy study. Gut. 2021 Jun;70(6):1130-1138.
  10. US Preventive Services Task Force. Recommendations Cancer. Accessed 7 Mar 2023. https://www.uspreventiveservicestaskforce.org/uspstf/topic_search_results.
  11. American Cancer Society. Cancer Facts & Figures 2022. Atlanta: American Cancer Society; 2022. https://www.cancer.org/research/cancer-facts-statistics/all-cancer-facts-figures/cancer-facts-figures-2022.html. Data on file GA-2021-0065.
  12. Liu MC, Oxnard GR, Klein EA; et al. for CCGA Consortium. Sensitive and specific multi-cancer detection and localization using methylation signatures in cell-free DNA. Ann Oncol. 2020;31(6):745-759. DOI: https://doi.org/10.1016/j.annonc.2020.02.011.
  13. Thierry A, El Messaoudi S, Gahan P, et al. Origins, structures, and functions of circulating DNA in oncology. Cancer Metastasis Rev. 2016;35:347–76. DOI: https://doi.org/10.1007/s10555-016-9629-x.
  14. American Cancer Society. Lifetime Risk of Developing or Dying From Cancer. https://www.cancer.org/cancer/risk-prevention/understanding-cancer-risk/lifetime-probability-of-developing-or-dying-from-cancer.html.
  15. Pinsky PF, Gierada DS, Black W, et al. Performance of Lung-RADS in the National Lung Screening Trial: a retrospective assessment. Ann Intern Med. 2015 Apr 7;162(7):485-91
  16. Wajed S, Laird P, DeMeester T. DNA Methylation: An alternative Pathway to Cancer. Ann Surgery. 2001;234(1):10-20. DOI: https://doi.org/10.1097/00000658-200107000-00003
  17. Hackshaw A, Clarke CA, Hartman AR. New genomic technologies for multi-cancer early detection: Rethinking the scope of cancer screening. Cancer Cell. 2022;40(2):109-113. DOI: https://doi.org/10.1016/j.ccell.2022.01.012.
  18. 100,000 tests. GRAIL, LLC Data on File: GA-2022-0078.
  19. Sasieni P, Clarke CA, Hubbell E. Impact of MCED screening interval on reduction in late-stage cancer diagnosis and mortality. Presentation at European Society for Medical Oncology (ESMO) Virtual Congress; September 16-21, 2021.
  20. GRAIL, Inc. Data on file: VV-TMF-59592 on clinical validation analysis in a subset of CCGA3 study including 944 cancer participants and a subset of PATHFINDER study including 1893 non-cancer participants.

© 2025 כל הזכויות שמורות לרניום אונקוטסט בע"מ

Produced by Webzilla