בדיקה גנומית מקיפה לכל סוגי הסרטן
בדיקה גנומית מקיפה בביופסיה נוזלית לכל סוגי הסרטן
אנליזה מתקדמת לתוצאות בדיקות גנומיות לכל סוגי הסרטן
בדיקה גנומית לסרטן שד חיובי להורמונים ושלילי ל-HER2
ביופסיה נוזלית לזיהוי של שארית מחלה מינימלית (MRD)
בדיקה גנומית לסרטן הערמונית
בדיקה גנומית לסרטן עור מסוג Sqamous cell carcinoma
בדיקה גנומית לסרטן עור מסוג מלנומה
בדיקת גנומיית לסרטן שד לא חודרני DCIS
בדיקה גנומית לסרטן שד חיובי ל-HER2
בדיקה גנומית לסרטן מעי גס
גילוי מוקדם של סרטן הוא האמצעי הטוב ביותר להגדלת הסיכוי לטיפול מוצלח ויעיל בסרטן. מחקרים מראים כי כאשר הסרטן מאובחן בשלב מוקדם, לפני שהספיק להתפשט, שיעורי ההישרדות* גבוהים פי 4 מאשר במקרים של אבחון בשלב מאוחר2. בשל כך, פיתחו תוכניות סקר לגילוי מוקדם. תוכניות אלו כוללות בדיקות סקר לגידול מסוג אחד שנועדו לאתר סרטן פעיל, עוד לפני הופעת התסמינים.
גילוי מוקדם של סרטן הוא האמצעי הטוב ביותר להגדלת הסיכוי לטיפול מוצלח ויעיל בסרטן. מחקרים מראים כי כאשר הסרטן מאובחן בשלב מוקדם, לפני שהספיק להתפשט, שיעורי ההישרדות גבוהים פי 4 מאשר במקרים של אבחון בשלב מאוחר2. בשל כך, פיתחו תוכניות סקר לגילוי מוקדם. תוכניות אלו כוללות בדיקות סקר לגידול מסוג אחד שנועדו לאתר סרטן פעיל, עוד לפני הופעת התסמינים.
בדיקת PSA אינה מומלצת לביצוע גורף באוכלוסייה. אך גברים בגילאי 69-55 המבקשים לבצע את הבדיקה, יכולים לעשות זאת במסגרת סל הבריאות1. שיעורי ההישרדות ב-5 שנים עומדים על 100% כאשר הסרטן מתגלה בשלב מוקדם ו- 34% בלבד כאשר סרטן הערמונית מתגלה בשלב גרורתי11.
באמצעות CT במינון נמוך למעשנים כבדים בהווה או בעבר, בגילאי 55-74 10. שיעורי ההישרדות ב-5 שנים עומדים על 63% כאשר הסרטן מתגלה בשלב מוקדם ו- 8% בלבד כאשר סרטן הריאות מתגלה בשלב גרורתי11.
אונקוטסט גאה להציג את גלרי (Galleri) – בדיקת סקר חדשנית לגילוי מוקדם של כ-50 סוגי סרטן מדגימת דם. גלרי היא הבדיקה הראשונה והיחידה מסוגה בעולם, המסוגלת לזהות אותות (סיגנלים) המשותפים ליותר מ-50 סוגים של סרטן כולל סוגי סרטן אגרסיביים המתפתחים במהירות, גם בשלבי מחלה מוקדמים, טרם הופעת תסמינים, ואף לחזות את מקור הסרטן.
היות ומדובר בבדיקת סקר, תוצאת בדיקת גלרי המעלה חשד לקיומו של סרטן מצריכה המשך ברור באמצעות בדיקות אבחנתיות בכדי לאשר קיומה של מחלת סרטן. חשוב לציין כי הבדיקה לא מאתרת סיגנלים המזוהים עם כל סוגי הסרטן ולכן יש להשתמש בה בנוסף ולא כתחליף לבדיקות סקר/ בדיקות אבחנתיות אחרות לגילוי סרטן.
מטרת בדיקות הסקר היא לגלות סרטן בשלב מוקדם בכדי לשפר את הסיכוי לטיפול מוצלח ויעיל. בדיקות הסקר כולן מגלות את הסרטן במועד ביצוע הבדיקה ואינן חוזות את הסיכוי העתידי לפתח סרטן.
לעומת זאת, בדיקות לנשאות גנטית תורשתית חוזות את הסיכון הגנטי העתידי לפתח סוגים מסוימים של סרטן במהלך החיים. דוגמה לבדיקה גנטית מוכרת, היא בדיקה לאיתור שינויים בגנים BRCA1/2, המעידים על סיכון מוגבר לחלות בסרטן השד, סרטן השחלות ובסוגי סרטן נוספים.
חשוב להבין כי רק אחוז קטן ממקרי הסרטן (10%-5% בלבד) הינם על רקע גנטי תורשתי. בדיקות לנשאות מוטציה גנטית-תורשתית לא מזהות הימצאות סרטן בפועל, אלא רק את הסיכוי לחלות בו בעתיד3,4.
שיעור חולי הסרטן ששרדו פרק זמן מוגדר (לרוב חמש שנים) מאז אבחנתם, מכלל החולים שאובחנו באותה תקופה.
שיעור זה אינו מעיד על סיכויי ההחלמה של כל מטופל אלא מתבסס על נתונים סטטיסטים הנגזרים ממחקרים עם משך זמן מעקב ארוך על מספר רב של אנשים שחלו באותו סוג סרטן.
בדיקות שנעשות לצורך איתור מוקדם של מחלות, בקרב אוכלוסייה בריאה. בדיקות סקר הן חלק מרפואה מונעת.
בדיקות שנעשות לצורך אבחון של מחלה בקרב אנשים שעלה חשד למחלה אצלם.
שיעור הנבדקים עם סרטן שקיבלו תוצאה "אותר סיגנל לסרטן". שיעור חיובי אמיתי.
שיעור הנבדקים ללא סרטן שקיבלו תוצאה "לא אותר סיגנל לסרטן". שיעור שלילי אמיתי.
שיעור הנבדקים שבבדיקה אבחנתית נמצא כי יש להם סרטן, בקרב הנבדקים בבדיקת גלרי שקיבלו תוצאה “אותר סיגנל לסרטן”.
שיעור הנבדקים שבבדיקה אבחנתית נשלל קיומה של מחלת סרטן, בקרב הנבדקים בבדיקת גלרי שקיבלו תוצאה "לא אותר סיגל לסרטן".
בדיקות לנשאות גנטית תורשתית חוזות את הסיכון הגנטי העתידי לפתח סוגים מסוימים של סרטן במהלך החיים. לעומת זאת, בדיקות סקר נועדו לאתר סרטן פעיל במועד ביצוע הבדיקה.
לא, בדיקת סקר אינה מנבאת האם ישנו סיכון גנטי לחלות בסרטן. הערכת סיכון גנטי היא מדידה חד פעמית, המעריכה את הסיכון העתידי שלנו לפתח סרטן לאורך החיים, אך אינה מסוגלת לזהות אם לאדם יש כעת סרטן פעיל הדורש טיפול.
לעומת זאת, בדיקת סקר מחפשת סיגנל המעיד על קיומו של סרטן פעיל במועד ביצוע הבדיקה.
על ידי שימוש קבוע בבדיקות סקר לסרטן, נוכל להגדיל את הסיכוי לגילוי מוקדם של סרטן.
קיימים שינויים גנטיים שונים המעלים את הסיכון של האדם לחלות בסרטן במהלך חייו. למשל, שינויים בגנים BRCA1/2 מעלים את הסיכון לחלות בסרטן שד, שחלות, לבלב ועוד.
רשימת ספרות מדעית:
האתר נועד לתת מידע בנוגע לבדיקות המשווקות על ידי רניום אונקוטסט בע"מ ו/או חברות הקשורות אליה. עם זאת, התכנים המופעים באתר אינם מהווים תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי וכל מטרתם לספק מידע ובשום מקרה אינם בגדר המלצה או עצה רפואית ו/או חוות דעת רפואית מקצועית.
© כל הזכויות שמורות לאונקוטסט 2022
Produced by Webzilla
אתם לא לבד! נציגי השירות שלנו עומדים לרשותכם בשעות פעילות המענה בימים א'-ה' בין השעות 08:00-17:00, אנא מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם.
אתם לא לבד! נציגי השירות שלנו עומדים לרשותכם בשעות פעילות המענה בימים א'-ה' בין השעות 08:00-17:00, אנא מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם.