אדנוקרצינומה הוא הסוג השכיח ביותר של סרטן ריאות, המהווה כ- 50% מכלל מקרי סרטן ריאות של תאים שאינם קטנים .non-small cell lung cancer (NSCLC) כמו-כן, שכיחותו של סרטן הריאות מסוג אדנוקרצינומה עולה בשנים האחרונות.
גידול ריאות מסוג אדנוקרצינומה מתפתח מתאים בלוטיים של הריאה האחראים על ייצור המוצין (ריר הריאה). מיקומו של סוג סרטן זה, שכיח בהיקף הריאה ולרוב הוא רב מוקדי. למרות שנמצא קשר בין אדנוקרצינומה ועישון, הרי שסוג זה של סרטן ריאות הינו השכיח ביותר מסרטני הריאה המופיעים באוכלוסיית הלא מעשנים או המעשנים קלים (שעישנו פחות מ-15 שנות חפיסה) ובנשים. קרצינומה ברונכו-אלביאולרית (Bronchoalveolar Carcinoma) היא תת-סוג של אדנוקרצינומה בריאה, וניתן לזהותה בתצלום הרנטגן.
סרטן הריאה מסוג NSCLC עם אבחנה היסטולוגית של אדנוקרצינומה הוא כיום סוג סרטן הריאה המאופיין ביותר במספר המוטציות הגנומיות בגידול שמאפשרות טיפול ממוקד בהתאם.
טיפול מותאם אישית בסרטן הריאות - Oncotest
במחקר שהתפרסם בכתב העת המדעי JAMA Oncology1, בו נסרקו גידולים מ- 1007 חולים עם אדנוקרצינומה בריאה בשלב מתקדם של המחלה (שלב IV), ב-65% מהמקרים זוהו מוטציות עבורם קיימים טיפולים, ב-25% מהמקרים נמצאה מוטציה בגן KRAS, ב- 17% בגן EGFR, ב- 8% ארגון מחדש של הגן ALK, ב- 4% מהמקרים נמצאו מוטציות נוספות ב- EGFR, ב- 3% בגן ERBB2 ו-2% בגן BRAF.
ב-28% מהחולים (275 מתוך 1007 חולים) אשר טופלו עם טיפול מתאים על פי המוטציות שזוהו בגידול נצפה חציון הישרדות של 3.5 שנים, בהשוואה ל- 2.4 שנים אצל 318 חולים אשר לא קיבלו טיפול מכוון למוטציות1.
מחקרים בקהילה האקדמית והרפואית הוכיחו כי טיפולים ביולוגיים ממוקדים בסרטן ריאות גרורתי מסוג אדנוקרצינומה קשורים בסיכוי גבוה יותר לתגובה, של פי 2 עד פי 3 יותר מאשר טיפול מסוג כימותרפיה או אימונותרפיה ואף מכפילים את חציון תוחלת החיים בסרטן הריאות. בעקבות כך, איגודים מקצועיים רבים הוציאו הנחיות לביצוע אבחון גנומי מקיף (comprehensive genomic profiling) עבור חולי אדנוקרצינומה בריאה טרם החלטה טיפולית. יתרה מכך, משרד הבריאות הישראלי, הכיר בחשיבות התאמת טיפול בסרטן ריאות של תאים שאינם קטנים ובפרט עבור הסוג של אדנוקרצינומה בריאות וקבע כי בדיקה יש לבצע עבור כל חולה המאובחן עם NSCLC פרופיל גנומי מקיף אשר ימומן עבורו במסגרת סל הבריאות החל מיולי 22020.
Oncotest – רפואה מותאמת אישית
הבדיקות שהוכללו בסל מבוססות בין היתר על טכנולוגיה בשם Oncomine™ אשר מאפשרת סריקה של כל סוגי השינויים הגנומיים בעשרות ומאות גנים הקשורים לסרטן ריאות מסוג תאים לא קטנים (NSCLC) בכדי לכוון את הטיפול לתרופות ביולוגיות ממוקדות מאושרות ולאימונותרפיה לפי הנחיות האיגודים המקצועיים. לבדיקות Oncomine™ מספר יתרונות בולטים התורמים לשיפור מדדי המחלה ואיכות חיי המטופל, מעצם היותן בדיקות גנומיות מקיפות המזהות בנוסף לשינויים גנומיים ברמת ה-DNA שינויים גם ברמת ה-RNA. באופן זה הבדיקה ממקסמת את האבחון לטיפולים ממוקדים, ככל שניתן, עבור חולי אדנוקרצינומה של הריאה.
הבדיקה מתבצעת במכוני הפתולוגיה במרכזים הרפואיים בישראל על דגימה פתולוגית שנלקחה בביופסיה או בניתוח להוצאת הגידול או גרורה של הגידול.
ברוב המוחלט של המקרים, ניתן היה להשלים את הפרופיל הגנומי באמצעות בדיקות Oncomine. עם זאת, במספר קטן של המקרים כמות או איכות החומר שנלקחה בביופסיה אינה מספיקה לצורך בדיקה גנומית מקיפה. במקרים אלו קיימת המלצה לבצע את הברור הגנומי על DNA שהופק מדגימת דם באמצעות ביופסיה נוזלית. ביופסיה נוזלית הינה המאתרת מוטציות שהתרחשו בגידול באמצעות ריצוף דנ"א גידולי הנמצא בזרם הדם. בדיקת Guardant360 הינה ביופסיה נוזלית מקיפה ורגישה, הסורקת 74 גנים לשינויים גנומיים וכוללת את הגנים המומלצים לבדיקה באדנוקרצינומה של הריאה לפי הנחיות האיגודים המקצועיים.
אונקוטסט, מספקת את הבדיקות המתקדמות ביותר בעולם להתאמת טיפולים למתמודדים סרטן
חברת אונקוטסט מציעה את הבדיקות למיפוי גנומי המתקדמות לסרטן, ביניהן את בדיקת ה-Guardatn360. Guardant360 הינה בדיקה גנומית מקיפה פורצת דרך מביופסיה נוזלית של חברת Guardant Health המיועדת לחולי סרטן עם גידולים מוצקים בשלב מחלה מתקדם, בייחוד לחולי סרטן ריאות. המידע המתקבל מהבדיקה מאפשר לזהות את השינויים שהתרחשו בתאי הגידול ללא הסיבוכים וההמתנה הכרוכה בביופסיה פולשנית נוספת ולכן יכול לסייע לקבלת החלטה טיפולית מהירה ומדויקת.
אונקוטסט מספקת את הבדיקות המתקדמות ביותר בעולם להתאמת טיפולים, למתמודדים עם סוגי סרטן שונים. באתר תמצאו מידע אודות בדיקת סרטן הריאות, טיפול בסרטן ריאות, הקרנות סרטן ריאות, טיפול חדשני בסרטן הריאות, סרטן ריאות סיכויי החלמה ועוד.
1. Aisner, D. et al. Effect of expanded genomic testing in lung adenocarcinoma (LUCA) on survival benefit: The Lung Cancer Mutation Consortium II (LCMC II) experience. J. Clin.Oncol. 34, 11510–11510 (2016).
2. הוועדה הציבורית להרחבת סל שירותי הבריאות לשנת 2020 https://www.health.gov.il/hozer/mk03_2020.pdf